Hvorfor velge varmepumpe?

Velger du varmepumpe vil denne sørge for at du sparer både energi og, som en naturlig konsekvens, penger. En varmepumpe er miljøvennlig, den er ukomplisert og enkel å bruke og sørger også for et godt inneklima. Om sommeren kan den også brukes til å kjøle ned et varmt hus. Miljøvennligheten skyldes at den utnytter energi som solen allerede har lagret i jorden, i fjellet, i luften eller i vannet. Vi skal her gi den noen gode grunner til at du burde velge varmepumpe til å varme opp nettopp din bolig.

Lavere utgifter til energi

Installerer du en varmepumpe kan du spare opptil 80 % av den energien du bruker til oppvarming. Nøyaktig hvor mye du sparer avhenger av slike ting som hvor stor boligen du har, hvor mye energi du forbruker, isolasjonsnivået på boligen din, klimaet, hvilken type varmepumpe du velger samt prisen på slike ting som strøm, parafin, olje og ved. En varmepumpe er en investering, men til gjengjeld vil du oppleve at strømregningen blir langt lavere enn den du har hatt før. En annen ting som også er positivt er at svingningene i strømprisene ikke vil påvirke deg så mye som tidligere, ettersom du nå ikke forbruker så mye strøm lenger.

Miljøvennlige varmepumper

Siden varmepumpen utnytter allerede eksisterende energi på en effektiv måte, er den også svært miljøvennlig. Den er et godt alternativ til oppvarming som bruker olje eller gass, og dermed reduseres de farlige utslippene av klimagass. Selve varmepumpen har ingen utslipp og den skal heller ikke lagre eller transportere brensel.

Noe av det beste er at en varmepumpe krever lite vedlikehold og at den er enkel å bruke. Det finnes utgaver som lar seg styre ved hjelp av en smarttelefon eller fra nettbrettet og datamaskinen din. Så lenge varmepumpen er installert på riktig vis, er det ikke så mye mer som trenges. Du har en stabil og god varmekilde for mange år fremover.

Varmepumper gir god komfort og godt inneklima

Vi nordmenn tilbringer mye av tiden inne og da er det viktig med et godt inneklima. Norges Astma og Allergiforbund gir sine anbefalinger om vannbåren varme. Så dersom du har en eller flere allergikere under ditt tak, er både luft-til-vann og væske-til-vann varmepumper utmerkede alternativer. Gulvvarme med lav temperatur fra vannbåren varme gir både utmerket komfort, et godt inneklima og store besparelser av energi. Velger du en luft-til-luft pumpe vil du også oppleve at inneklimaet blir bedre, ettersom støvpartiklene blir filtrert vekk. Sjekk de ulike modellene, da spesifikasjoner og egenskaper varierer fra modell til modell.

Effektiv kjølig av boligen din

Nesten uansett hvilken varmepumpe du velger til din bolig, kan du også bruke denne til å kjøle ned boligen på varme sommerdager. Siden sommertemperaturene er langt lavere her nord enn sørpå, trenger ikke pumpen så mye energi for å kunne kjøle ned hjemmet ditt. Siden behovet for kjøling bare er tilstede noen få timer hver dag, vil prisen for dette antagelig ikke komme opp i mer enn rundt tre kroner per dag. Dermed er dette langt billigere enn å kjøpe mye kald drikke for å holde seg nedkjølt.

Velger du en bergvarmepumpe med en egen energibrønn, får du nedkjøling av boligen mer eller mindre gratis. Det er fordi brønnen har en temperatur som er så lav at det er nok til å kjøle ned boligen. Ikke glem at dersom du ønsker at varmepumpen din også skal kunne brukes til nedkjøling like godt som oppvarming, så må dette planlegges innen installasjonen finner sted.